Ή πώς το Internet Of Things (IOT) συνδέει τις πόλεις σε real time.

 

Οι έξυπνες πόλεις βρίσκονται σε καλό δρόμο – και αυτή τη φορά είναι πραγματικές. Οι διαφορετικές πτυχές των πόλεων αρχίζουν να συνδέονται με συσκευές διαδικτύου (IoT). “Τα έργα εξετάζουν ένα ενιαίο σύστημα – όπως τις μεταφορές – αλλά δεν το συνδέουν με λένε, υγεία”, λέει ο Steve Turner, επικεφαλής του προγράμματος Future City στο City Council του Μάντσεστερ.

 

“Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για το IoT είναι να συνδέσει όλα τα συστήματα της πόλης.” Το City Council του Μάντσεστερ ξεκίνησε το σχέδιο CityVerve τον Ιούλιο για να συνδέσει την υγεία, τις μεταφορές, το περιβάλλον και τις υπηρεσίες της πόλης με 20 είδη αισθητήρων. Τα στοιχεία από την πρωτοβουλία – που χρηματοδοτούνται από το βραβείο των 10 εκατομμυρίων λιρών από το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού – θα χρησιμοποιηθούν για να καταστήσουν πιο ευαίσθητο τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

 

Εν τω μεταξύ, εδώ είναι μερικές από τις πιο ξεχωριστές καινοτομίες πόλης.

 

1. Στάσεις λεωφορείου

 

Το σχέδιο CityVerve του Μάντσεστερ σχεδιάζει να εγκαταστήσει έξυπνες στάσεις λεωφορείων, οι οποίες θα επιτρέψουν στους οδηγούς να γνωρίζουν πότε περιμένουν οι άνθρωποι και έξυπνο φωτισμό που θα ενεργοποιείται όταν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτικό με τη χρήση ενέργειας.

 

2. Οχήματα

 

 

vehicles.jpg

 

Η πορτογαλική εταιρεία Veniam θέλει να μετατρέψει όλα τα οχήματα σε Wi-Fi hotspots χρησιμοποιώντας δίκτυα ματιών. Το Πόρτο είναι η πρώτη πόλη που δοκιμάζει αυτό το “διαδίκτυο των κινούμενων πραγμάτων”, με τα φορτηγά και τα λεωφορεία που μεταδίδουν Wi-Fi.

 

3. Σπατάλη

 

Βοηθώντας τις εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, οι φινλανδικοί ενεργοποιητές Οι αισθητήρες του Enevo μπορούν να δουν πότε είναι γεμάτος κάδος και στη συνέχεια να σχεδιάσουν μια διαδρομή για τα φορτηγά συλλογής που λαμβάνουν υπόψη την κυκλοφορία.

 

4. Πάρκινγκ

 

parking.jpg

 

 

Η Urbiotica με έδρα τη Βαρκελώνη χρησιμοποιεί αισθητήρες για να αλλάξει τον χώρο στάθμευσης των πόλεων. Οι ασύρματες αισθητήρες του παρέχουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κυκλοφορία, γεγονός που συνέβαλε στη μείωση της συμφόρησης κατά 10% στη Νίκαια ως μέρος του σχεδίου MOV’Smart.

 

5. Ποδήλατα

 

Πέρα από μια κλειδαριά χωρίς κλειδί, το BitLock επιτρέπει στους ποδηλάτες να μοιράζονται πρόσβαση στο δικό τους μοτοσυκλέτα μέσω μιας εφαρμογής. Αναπτύχθηκε από το Σαν Φρανσίσκο εκκίνησης Mesh Motion, BitLock επίσης geotags ποδήλατα. Το πρώτο σετ κλειδαριών που πωλήθηκε το 2015.

 

6. Ποδόσφαιρο

 

Το πρόγραμμα Citizen Sensing στο Μπρίστολ συνεργάζεται με τους ντόπιους για την επίλυση κοινοτικών προβλημάτων που χρησιμοποιούν τα έξυπνα προϊόντα. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της παγίδευσης σε δρομολογημένους δρόμους για να βοηθήσετε τα καταστήματα να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους.

 

 

7. Επίπεδα νερού

 

630648.jpg

 

 

Το δίκτυο Flood Network έχει αναπτύξει αισθητήρες στην Οξφόρδη για τη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα επίπεδα των υδάτων. Συνδυάζει το γεγονός αυτό με τα στοιχεία του Οργανισμού Περιβάλλοντος για να χαρτογραφήσει όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας και τώρα ξεκινάει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: manslife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *