Γιάννης Ζαμπούκης

Γεννήθηκα στην κλινική του Ξενιτίδη στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη του 1971.

Η πρώτη γνωριμία με το αλφάβητο έγινε στο πρότυπο τότε σχολείο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Τόσο κατά τη διάρκεια των μαθητικών όσο και των γυμνασιακών μου χρόνων ασχολήθηκα με τα μαθητικά συμβούλια. Οι ίδιες ανησυχίες και  στο Κλασσικό λύκειο της πόλης μας απ’ όπου αποφοίτησα, οπότε και εισήχθην στη Νομική Κομοτηνής .

Αν και εφηβικός  ροκάς της εποχής,  στο τέλος με κέρδισε η Ελληνική έντεχνη μουσική την οποία προσπαθούσα να μοιραστώ μέσα από τις ραδιοφωνικές μου εκπομπές στο Κανάλι 5, το πρώτο νόμιμο ιδιωτικό ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης. Το ραδιόφωνο και η μουσική ήταν μια αξέχαστη σχέση ζωής που κράτησε μέχρι και την αποφοίτηση μου από την νομική σχολή το 1996 όπου  και ξεκίνησα την άσκηση μου σε δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Στην χρονική εκείνη περίοδο της άσκησης μου χρωστώ όλη την επόμενη επιστημονική, επαγγελματική και λοιπή εξέλιξη μου στη δικηγορία.

Παράλληλα αποφοίτησα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σπουδών (EUROCENTER LIBERAL STUDIES) της Θεσσαλονίκης  με επιτυχία από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Marketing και Επικοινωνίας το 1998. Το ίδιο έτος έλαβα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος  από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία ξεκίνησα την «δικηγορία» στην Αλεξανδρούπολη με το πρώτο μου γραφείο ολομόναχος κάπου στην Βενιζέλου. Πριν επιστρέψω όμως Αλεξανδρούπολη «γύρισα» όλη την Ελλάδα υπηρετώντας την στρατιωτική θητεία μου από το Σουφλί και το Κιλκίς έως την Ξάνθη  και την Αθήνα, στο πεντάγωνο από όπου και απολύθηκα.

Από το 2004 συστεγάζομαι  και συνεργάζομαι με την δικηγόρο Αλεξανδρούπολης Μένια Πολυχρόνη και με μια πλειάδα νέων και ταλαντούχων δικηγόρων-συνεργατών παρέχοντας συμβουλευτική και δικαστικές κυρίως υπηρεσίες. Μοιραζόμαστε τις ευθύνες ασχολούμενος περισσότερο εγώ με τις εμπορικές και αστικές υποθέσεις και εκείνη με τις ποινικές.

Μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος μας αναλαμβάνουμε και δικάζουμε σε όλα τα πρωτοδικεία και εφετεία της χώρας μας .

Το 2008 προήχθην στο βαθμό του δικηγόρου  παρ’ Αρείω Πάγω και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η συμμετοχή μου και η ενασχόληση μου με τα  κοινά καθυστέρησε, διότι διαρκώς σπούδαζα για να μετεξελίσσω τα αντικείμενα του επαγγέλματος μου.

 • Διαπιστεύτηκα ως διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Mediator – ADR HELLENIC CENTER)
 • Διαπιστεύτηκα ως εκπαιδευτής υποψήφιων διαμεσολαβητών στο ADR.
 • Είμαι πιστοποιημένος υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR Data Protection Officer – από την TUV HELLAS )
 • Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακoύ διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στη βιοηθική του Δ.Π.Θ. (MSc in Bioethics με ειδίκευση στην ιατρική διαμεσολάβηση).

Παράλληλα διετέλεσα:

 • Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού το 2001.
 • Μέλος του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών «ΔΙΚΤΥΟ» από το 2001.
 • Μέλος του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» από το 2001.
 • Μέλος του «Basketball club – φίλοι της επίσημης αγαπημένης οι ΠΕΛΑΡΓΟΙ» από το 2006
 • Γενικός Γραμματέας στο αθλητικό σωματείο ΠΑΕ ΘΡΑΚΗΣ (του ερασιτεχνικού τμήματος) από το 2004 έως το 2006.
 • Αντιπρόεδρος στο ως άνω σωματείο από το 2006 έως το 2008.
 • Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (επαγγελματικό τμήμα ΤΑΠ Γ’ Εθνικής Κατηγορίας) από την 4/10/2004 έως την 15/2/2006.
 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταναλωτών Ν. Έβρου από το 2006 έως το 2007.
 • Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για τρεις συνεχόμενες θητείες, από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Φεβρουάριο του 2014, ως εκλεγείς διαρκώς πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος στις εκλογές του Δ.Σ.Α.
 • Πρόεδρος της Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων του Ν. 4013/2011 από το 2012 έως και σήμερα.
 • Πρόεδρος και συνιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  με την επωνυμία «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» (ΦΕΚ 3095/2014) από το 2014 σε επιστέγαση συνεργασίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης με το Επιμελητήριο Έβρου.
 • Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του υπουργείου δικαιοσύνης για την προώθηση της διαμεσολάβησης (ΦΕΚ 79/2014).
 • Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης από τον Μάρτιο του 2014 για δεύτερη συνεχόμενη θητεία έως σήμερα, εκλεγείς από τις πρώτες Κυριακές.

Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς μουσική.

Με ξεκουράζει να παίζω και κυρίως να παρακολουθώ τα πάντα στο μπάσκετ ακολουθώντας την “επίσημη αγαπημένη” εθνική ομάδα μπάσκετ σε κάθε γωνία της γης.

Προτιμώ την θάλασσα από το βουνό και δεν λέω ποτέ όχι στα ταξίδια. Αυτές οι αναφαίρετες εντυπώσεις λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης για την ενασχόληση μου για τα κοινά του Δήμου μας.

Παρ’ όλο που είμαι δικηγόρος, ομολογώ ότι “έχω κλέψει” πολλές φορές με την φωτογραφική μου μηχανή καταπληκτικές ιδέες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και ονειρεύομαι να τις εφαρμόσουμε στους οικισμούς και στις πόλεις του τόπου μας.

Μιλάω Αγγλικά.

Δεν χρησιμοποιώ και δεν έχω αυτοκίνητο.

Κινούμαι όσο μπορώ περισσότερο με το ποδήλατό μου και κυρίως με τα πόδια.