Στο λογότυπό μας τίποτα δεν είναι τυχαίο.  Μας εκφράζει απολύτως  και αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας.

Με το  σχήμα του ματιού θέλουμε να δείξουμε  την προσήλωση μας και την στοχευμένη  ματιά μας  στο σύνολο της κοινωνία μας, σε όλες τις  ανθρώπινες φιγούρες που μας  απαρτίζουν. Άλλωστε τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα.  Άνθρωποι στο ίδιο ύψος μεταξύ τους ισοδύναμοι και ισότιμοι, χωρίς  «χρωματικές» διακρίσεις -γι αυτό και η μονοχρωμία-, χωρίς γεωγραφικά όρια, χωρίς τοπικά σύμβολα .

Απουσιάζει ο φάρος γιατί συνειδητά είναι συνυφασμένος με τον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης και όχι με το σύνολο των ορίων του Δήμου μας .

Για εμάς ιεραρχική αξία έχει πρώτα ο άνθρωπος και μετά ο δημότης , που στην αναπτυσσόμενη εν κινήσει παράσταση του σήματος μας είναι στο ίδιο ύψος και μπροστά από τα άψυχα του γραφήματος μας, μπροστά από τις υποδομές και  τα κτίσματα .

Κοιτώντας την εικόνα του λογότυπου με κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά αρχίζει με τη μητέρα και το παιδί όπως και η ζωή  και καταλήγει πάλι σε σχέση δημιουργίας, αυτή  του ανθρώπου με τη φύση.

Ο “κυματισμός” στην παράσταση μας, δείχνει ότι θα υπάρχουν και οι  καλές και οι άσχημες μέρες, αλλά όλοι μαζί θα ξεπερνάμε τα προβλήματα ακολουθώντας ανηφορική αλλά ανοδική πορεία όπως και αυτή του κλεισίματος του γραφήματος μας.

 

Ο Δήμος αποτελεί εξ ορισμού μια συλλογικότητα η οποία για να προχωρήσει  και να δημιουργήσει  απαιτείται  η συμμετοχή όλων των δημοτών. Αυτοί μας επιλέγουν αυτούς υπηρετούμε.

Η επιστασία  μιας δημοτικής αρχής πρέπει να τους συμπεριλαμβάνει  όλους χωρίς αποκλεισμούς  και  κατηγοριοποίηση σε αρεστούς ή μη. Η συμμετοχική Δημοκρατία και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτα στην παράταξη μας.

Πρωταγωνιστής είναι για μας ο κάθε δημότης και τον υπηρετούμε   χωρίς διάκριση.
Το ΕΣΥ μπαίνει σε αντιδιαστολή με το καθε ΕΓΩ το οποίο οι περισσότεροι   έχουμε γευτεί  έντονα τα τελευταία χρόνια. 

Όλοι ζήσαμε  την αναποτελεσματικότητα και το βραχυκύκλωμα  που φέρνει το “ΕΓΩ” και  η εμμονή,  ακόμη και σε αποδεδειγμένα λανθασμένες επιλογές.

Με το λογότυπό μας παρουσιάζουμε  τον κεντρικό μας στόχο για ένα Δήμο της πόλης και των οικισμών. Έναν Δήμο για ΟΛΟΥΣ!!!!