Γ. Ζαμπούκης Κάνουν τα πάντα για να μην συνεδριάζουμε και να μην παίρνουμε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προφάσεις χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, τις αιτιάσεις που προβάλει η αντιπολίτευση για να απέχει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν ήδη τρεις συνεδριάσεις και ο Δήμος να μην είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις για σημαντικά θέματα που έχουν μάλιστα και χρονικές προθεσμίες. «Νομίζουν ότι κάνουν κακό σε εμένα, αλλά οι Δημότες καταλαβαίνουν ότι το κακό γίνεται εις βάρος του Δήμου», σχολίασε ο κ. Ζαμπούκης. Σε ότι αφορά την απαίτηση της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή συνεδριάσεων με δυνατότητα συμμετοχής, και δια ζώσης αλλά και απομακρυσμένα, ο κ. Δήμαρχος διευκρίνισε πως αυτό ευτελίζει τον θεσμό αφού «θα καταντήσουμε να είμαστε στην αίθουσα πέντε άτομα, όταν δεν υπάρχουν πλέον ούτε οι περιορισμοί της πανδημίας, αλλά και οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν θεωρητικά τελειώσει», σχολίασε με νόημα ο Δήμαρχος.

Πηγή: statusradio.gr

Τέλος του χρόνου το Σφαγείο των Φερών και η άδεια λειτουργίας των λουτρώνων στην Τραϊανούπολη

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η κτιριακή υποδομή στο Σφαγείο των Φερών δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αλλά  δεν έκρυψε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο η δομή αυτή θα λειτουργεί, αφού η αντιπολίτευση αρνείται την ίδρυση της ΔΕΚΑΔΑ που θα προσλάμβανε προσωπικό και θα αναλάμβανε την λειτουργία του Σφαγείου. Δεσμεύτηκε επίσης ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει ο Δήμος στην διάθεσή του την άδεια λειτουργίας των λουτρώνων της Τραϊανούπολης ώστε να αξιοποιηθεί και αυτή η σημαντική πλουτοπαραγωγική υποδομή του Δήμου. Με την έναρξη της λειτουργίας των λουτρώνων θα ανακινηθεί και το ήδη κατατεθειμένο ενδιαφέρον των ιδιωτών για την αξιοποίηση και ουσιαστική αναβάθμιση του ξενοδοχειακού τμήματος, είπε ο κ. Ζαμπούκης.

Πηγή: statusradio.gr

«Καθυστερήσαμε στο camping γιατί έπρεπε να νομιμοποιήσουμε τις αυθαιρεσίες ετών. Σήμερα τα πάντα είναι νοικοκυρεμένα»

Αυθαίρετα κτίσματα, κακοτεχνίες και παρατυπίες αντιμετώπισε ήδη ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στις υποδομές του camping της ΤΙΕΔΑ, του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και του θερινού κινηματογράφου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αυτό ήταν η αιτία που καθυστέρησε και την αποκατάσταση των στεγάστρων του camping. «Σήμερα τα πάντα είναι νομιμοποιημένα απόλυτα και νοικοκυρεμένα ώστε να μπορούμε με σοβαρές ελπίδες να σχεδιάζουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της ΤΙΕΔΑ» σχολίασε ο Δήμαρχος.

Πηγή: statusradio.gr

«Ναι! Κάναμε λάθος! Δεν προβλέψαμε εγκαίρως τις φθορές στα καθίσματα του Αλτιναλμάζη. Θα είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι»

Με την παραδοχή ότι ο Δήμος δεν προέβλεψε εγκαίρως προμήθειες για την αντικατάσταση των φθαρμένων καθισμάτων στο Θέατρο του πάρκου Αλτιναλμάζη, απάντησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στα παράπονα των Δημοτών. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προμήθειας καθισμάτων ώστε να αντικαταστήσουμε τις φθορές και να είμαστε έτοιμοι στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Ωστόσο επικαλέστηκε την προσοχή των Δημοτών και τον σεβασμό της δημοτικής περιουσίας, αφού το ελάχιστο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν είναι σε θέση να αναλάβει αποτελεσματικά την φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων και να αντιμετωπίσει τους βανδαλισμούς που ορισμένοι κατά καιρούς επιχειρούν.

Πηγή: statusradio.gr

Τίποτε δεν χάθηκε από την χρηματοδότηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου

Το κλειστό γυμναστήριο στην  περιοχή της ΥΕΒ θα ξεκινήσει σύντομα με νέο εργολάβο, υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ο ανάδοχος επικαλέστηκε αδυναμία εκτέλεσης του έργου λόγω της θεαματικής ανόδου των τιμών στα δομικά υλικά, αλλά σύντομα θα έχουμε τον νέο ανάδοχο που θα αναλάβει την εκτέλεση αφού δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης κατέληξε ο κ. Ζαμπούκης.

Πηγή: statusradio.gr

Δήμαρχος Αλεξ/πολης: «Βεβαίως και θα είμαι ξανά υποψήφιος με έμπειρη πια Δημοτική Ομάδα και επιπλέον ισχυρές προσωπικότητες»

Την βεβαιότητα της υποψηφιότητάς του ανακοίνωσε και για την επόμενη Δημοτική θητεία, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Όπως είπε, η Δημοτική του Ομάδα θα είναι έμπειρη πια και σημαντικά ανανεωμένη με ισχυρές προσωπικότητες που ήδη έχει επιλέξει ο ίδιος.

Πηγή: statusradio.gr

Στις 3 Οκτωβρίου ξεκινά η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου, χωρίς άλλη αναμονή λόγω έργων φυσικού αερίου

Ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου το έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της Αλεξανδρούπολης ύστερα από πολύμηνη αναμονή για την εκτέλεση των έργων του δικτύου φυσικού αερίου. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, έθεσε τους εργολάβους του έργου της ΔΕΔΑ προ των ευθυνών τους για τις καθυστερήσεις και ανακοίνωσε την άμεση έναρξη των εργασιών ώστε να μην ταλαιπωρηθούν παρατεταμένα οι επαγγελματίες και γενικότερα οι Δημότες.

Πηγή: statusradio.gr

Καλοκαίρι του 2023 οι ανακατασκευασμένες αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι

Το καλοκαίρι του 2023, θα είναι έτοιμες οι πλήρως ανακατασκευασμένες αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης. Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην εξέλιξη του έργου, οφείλεται στην ανάγκη που προέκυψε για την αλλαγή στις προδιαγραφές των κουφωμάτων που αρχικώς είχαν επιλεγεί, διότι στόχος μας ήταν να παραδώσουμε στην πόλη ένα έργο ολοκληρωμένο και με πολύ σύγχρονες προδιαγραφές, έστω κι αν αυτό είχε χρονικό κόστος, εξήγησε ο Δήμαρχος.

Πηγή: statusradio.gr

Καλές διακοπές στην αντιπολίτευση! Εις το επανιδείν

Ούτε η ζέστη του Αυγούστου, ούτε η καλοκαιρινή ραστώνη ευθύνονται για την συμπεριφορά της «συμμαχικής αντιπολίτευσης» που λέει ο κ. Λαμπάκης. Φταίει το ύφος της αντιπολιτευτικής εξουσίας, που όσες ήττες κι αν υποστεί, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, όσο κι αν «εγέρασε ο λύκος».

Με ένα τηλεφώνημα στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Λαμπάκης «ειδοποίησε», να ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ Δημοτικά Συμβούλια και συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί αυτός … θα λείπει!

Καλές διακοπές ευχόμαστε, σε όποιον έχει τον χρόνο να τις απολαμβάνει, αλλά όταν οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και ΓΝΩΣΤΕΣ σε όλους, τα τρέχοντα θέματα του Δήμου δεν μπορούν να περιμένουν, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να εκδράμουν. Άραγε η παράταξη του «εκδρομέα», μετακινείται ομαδικά; Προγραμμάτισαν διακοπές από κοινού στις ίδιες παραλίες; Θα λείπουν όλοι μαζί ή μόνον ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, γιατί μόνον ΕΝΑΣ τηλεφώνησε για το τελεσίγραφο; Παρέσυραν και τους Δημοτικούς Συμβούλους των άλλων Παρατάξεων στον ίδιο τουριστικό προορισμό;

Ασφαλώς και είναι αρνητικές όλες οι απαντήσεις, όσο ΑΡΝΗΤΙΚΗ είναι και η ίδια η αντιπολίτευση που ασκούν εδώ και χρόνια. Όσο μπορέσουν να καθυστερήσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, θα το κάνουν με κάθε τρόπο ακόμη και με αστεία προσχήματα.

Ματαιοπονούν όμως! Τουλάχιστον στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα μπορούσαν να συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη, σε … «απευθείας σύνδεση» με όποια παραλία επέλεξαν. Ούτε αυτό έπραξαν, γιατί άλλος ήταν ο σκοπός τους και όχι βέβαια το Δημοτικό Έργο, στο οποίο και οι ίδιοι συμμετέχουν θεσμικά.

Ποιον πιστεύουν ότι πείθουν λέγοντας ότι προγραμματίσαμε Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή για να «εκμεταλλευτούμε» την απουσία του κ. Λαμπάκη; Μήπως αν ήταν διαθέσιμος και παρών, θα υπερψήφιζε;

Να σημειωθεί ότι συνεδριάζουμε με μια μέρα διαφορά με το Περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειάς μας. Εκεί όμως όταν πάει διακοπές ο επικεφαλής, δεν πάνε και οι σύμβουλοί του!

Καταλαβαίνουμε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, το άγχος της αντιπολίτευσης θα αυξάνεται. Όμως με τέτοιες κινήσεις τακτικισμού, δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου, ούτε αυξάνουν τις ψηφοθηρικές προσμονές τους. Το μόνο πράγμα που θα μάθουν από τις επόμενες εκλογές, είναι ότι δεν έμαθαν τίποτε από τις προηγούμενες.

Όλη η αλήθεια για το 12ο Νηπιαγωγείο! Οι «πρόθυμοι για καβγά» ανά πάσα στιγμή, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον Δήμο

Πριν καν ακούσουν την επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής και πριν εξεταστούν όλα τα δεδομένα και οι προοπτικές για την επίλυση ενός προβλήματος, «οι πρόθυμοι για καβγά» ανά πάσα στιγμή, ξεσήκωσαν όσους περισσότερους μπορούσαν, προκειμένου να ασκήσουν την κακόβουλη κριτική τους στις ενέργειες του Δήμου. Με εντυπωσιακή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου, άρχισαν να ξιφουλκούν χωρίς καν να βλέπουν απέναντι, τον αντίπαλό τους!

Δεν βλέπουν επίσης το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο κίνδυνος να βρεθούν χωρίς σχολική στέγη 25 παιδιά του Δήμου μας. Αντί να καταθέσουν τις τεκμηριωμένες θέσεις τους, εφόσον τις έχουν και εφόσον θέλουν να αποδειχθούν χρήσιμοι στους Δημότες, αναλώνονται σε αμπελοφιλοσοφίες και θεωρίες, χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόταση. Η προθυμία τους περιορίζεται στο να καταδείξουν τι ΔΕΝ θέλουν, αδυνατώντας να περιγράψουν, ΤΙ μπορούν.

  • Το 12ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο ακίνητο, ο ιδιοκτήτης του οποίου επιθυμεί να το αξιοποιήσει διαφορετικά και ζήτησε ήδη να του αποδώσουμε το κτίριο. Οι διαδικασίες που ήδη ακολουθεί ο Δήμος, θα προσφέρουν μια παράταση χρόνου, ωστόσο η απαίτηση του ιδιοκτήτη είναι δεδομένη.
  • Δύο προκηρύξεις που έγιναν για την ανεύρεση κατάλληλου ακινήτου προς ενοικίαση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κ. Παλαιολόγου, Ι. Δραγούμη, Δ. Βιζβύζη, Ι. Καβύρη, Ανδριανουπόλεως, Μοσχονησίων, Θερμοπυλών και Βουλγαροκτόνου, προέκυψαν άγονες ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν.
  • Η πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν η αξιοποίηση του κληροδοτήματος του «Σπιτιού της Αντουανέτας» στην οδό Τσιμισκή, που παραχωρήθηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για να χρησιμοποιηθεί ως διδακτήριο.
  • Επειδή η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης δεν καταλήγει σε αποφάσεις πριν εξεταστούν ΟΛΑ τα δεδομένα, συστάθηκε όπως προβλέπεται, μια επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να αξιολογήσει και να εκτιμήσει τα δεδομένα του συγκεκριμένου ακινήτου.
  • Αρκούσε λοιπόν η επίσκεψη της επιτροπής στο «Σπίτι της Αντουανέτας» το πρωί της Πέμπτης, όπου η Πρόεδρος του «Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας» που αποτελεί έναν από τους φορείς που έχουν σήμερα δυνατότητα χρήσης του ακινήτου, διευκόλυνε την επιτροπή για να εκτελέσει το έργο της. Να σημειωθεί ότι ακόμη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ απόφαση της επιτροπής περί της καταλληλότητας του ακινήτου για την στέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου. Πιθανόν οι τεχνικές επεμβάσεις που θα απαιτηθούν, να μην καθιστούν συμφέρουσα την στέγαση του Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο ακίνητο.

 
Ωστόσο, «οι πρόθυμοι για καβγά», δεν έχασαν ούτε λεπτό χρόνου για να διασπείρουν εντάσεις και κατηγορίες. Επιχειρούν μάλιστα να εμφανιστούν ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες της ιστορίας της πόλης, λες και υπάρχει μεταξύ μας, έστω και ένας που να αμφισβητεί την ιστορικότητα του κτιρίου, την αρχιτεκτονική του αξία ή την ανεκτίμητη προσφορά στην πόλη των αδελφών Αντουανέτας και Πιπίνου Δεμντζάν.

Η Δημοτική Αρχή, είναι υποχρεωμένη να βρει λύση στο πρόβλημα και θα βρει! Αν κάποιοι ανησυχούν απλώς και μόνον για την … «αναστάτωση» που ίσως προκληθεί, θα τους υπενθυμίσουμε το πρόβλημα. 25 παιδιά του Δήμου μας, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη! Ας επικεντρώσουμε στο πρόβλημα και στις τεκμηριωμένες λύσεις που αναζητούμε με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα. Όποιος τις έχει και θέλει να φανεί χρήσιμος στα παιδιά, μπορεί στο μεταξύ να τις καταθέσει. Θα τις ακούσουμε όλες ευχαρίστως.

Για τους λαϊκισμούς, για την μη παραγωγική ένταση και την αντιπολίτευση, απλώς για την αντιπολίτευση με κάθε αφορμή, αδιαφορούμε σταθερά, εδώ και τρία χρόνια.

1 2 3 18