Συνέντευξή με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό «Δήμος για όλους Πρώτα εσύ», Χρήστο Τσάνταλη

Ο Χρήστος Τσάνταλης είναι ένα νέο πρόσωπο, άνθρωπος που γεννήθηκε δραστηριοποιείται και αγαπά την Αλεξανδρούπολη και θέλοντας να προσφέρει ενεργά συστρατεύθηκε στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κου Γιάννη Ζαμπούκη και θα δώσει τη δική του μάχη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαίου του 2019.

Δικηγόρος και μουσικός ο ίδιος μας μιλά για το όραμά του για την Αλεξανδρούπολη του αύριο, για το τι θα ήθελε να αλλάξει και τι λείπει από την περιοχή μας

 Είσαι δικηγόρος και καλλιτέχνης. Ποιος απ’ τους δύο είναι ο Χρήστος που θέλει να εκφραστεί απ’ τη συμμετοχή του στα κοινά της πόλης;

Είμαι μια ενιαία προσωπικότητα δεν νομίζω πως υπερτερεί κάποια πλευρά μου. Θα έλεγα πως θα εκφραστεί ο Χρήστος που αγαπά τον τόπο του, που έχει περπατήσει τους δρόμους του από μικρό παιδί και θέλει το καλύτερο τόσο για τις γειτονιές όσο και για τους ανθρώπους που βλέπει και χαμογελά καθημερινά. Έχω λείψει από την πόλη μου πολλά χρόνια ο δεσμός μου όμως μαζί της υπήρξε πάντα μεγάλος, στη σκέψη, στα συναισθήματα και στην καρδιά μου. Επέλεξα να ζήσω εδώ επειδή πιστεύω τόσο στην ομορφιά όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Δήμου  μας.

Τι σε παρακίνησε να συμμετέχεις σε αυτές τις εκλογές και στον συνδυασμό «Δήμος για όλους, πρώτα εσύ;»

Με τον επικεφαλής της παράταξης κ.Ζαμπούκη δεν είμαστε άγνωστοι, είμαστε συνάδελφοι και καλοί φίλοι επομένως γνωρίζω τόσο τις ικανότητες όσο και το όραμά του. Είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, μεθοδικός οργανωτικός, οξυδερκής ξέρει να τιμά το παρελθόν και να βλέπει με διορατικότητα στο μέλλον. Επίσης έχει αποδείξει ποιος είναι επαγγελματικά, έχει δουλέψει επομένως γνωρίζει την αγορά, δεν είναι αιθεροβάμων, ούτε κάποιος που μπαίνει στον στίβο της πολιτικής επειδή δεν πέτυχε σε τίποτα άλλο ή επειδή απλά έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Τα πρόσωπα επίσης του συνδυασμού είναι κυρίως καινούρια, το κλίμα είναι καλό και υπάρχει ομαδικότητα.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να αλλάξεις στην Αλεξανδρούπολη ;

Την πίστη μας για το αύριο και για τον ρόλο που μπορούμε πραγματικά να παίξουμε όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Βρισκόμαστε στο καλύτερο μέρος γεωγραφικά και είμαστε μια πολύ όμορφη πόλη, μας αξίζει σαφώς κάτι διαφορετικό. Η Αλεξανδρούπολη πρέπει να γίνει νέος προορισμός.  Μπορούμε να γίνουμε ένα διεθνές κέντρο, η θέση μας είναι η κατάλληλη, δένει αρμονικά τις καταβολές της Ανατολής με τη Δύση, είναι το απόλυτο πέρασμα, ειδικά με την απομόνωση  και την αστάθεια στην οποία έχει περιέλθει η γείτονα χώρα Τουρκία με τις πολιτικές της τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να αναπτύξουμε τόσο τον τουρισμό όσο και τις υπηρεσίες με μεγάλη άνεση. Βούληση χρειάζεται και πλάνο.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κρατάς από την πόλη μας;

Συναισθηματικά ο ουρανός και η θάλασσα, ο κόσμος της και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Τεχνικά οι άπειρές της δυνατότητες.

Πως κρίνεις το έργο της δημοτικής αρχής..

Μέτριο αναλώθηκε σε εξαγγελίες και μεγάλα λόγια όμως ο κόσμος κρίνει πάντα τις πράξεις και σε αυτές υστερεί πάρα πολύ. Ξεκίνησαν με όρεξη μα χάθηκαν στο δρόμο..

Τι πιστεύεις πως λείπει από τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης;

Ένα μεγάλο φεστιβάλ, εκθέσεις, πολιτιστικά συνέδρια, παραγωγές μουσικής και ταινιών. Δεν είναι δυνατόν να ακουγόμαστε μόνο για την Γιορτή Κρασιού που κατέληξε σε μια μεγάλη ταβέρνα..με ξένα κρέατα, ξένα κρασιά και ασαφείς συμβάσεις που γεννούν αμφιβολίες.

Ποιος είναι ο χαρακτήρας που θέλεις να έχει η Αλεξανδρούπολη του αύριο;

Μεγάλο συγκοινωνιακό, τουριστικό και καλλιτεχνικό κέντρο.

Τι αφουγκράζεσαι από τους Δημότες; Τι τους λείπει;

Η συζήτηση μαζί τους. Υπάρχουν πολλά προβλήματα μικρά και μεγάλα, η παρούσα Δημοτική αρχή με την συμπεριφορά της έχει απομακρύνει τους πολίτες από κοντά της. Η εγωπάθεια και η μονομανία δεν έχουν θέση στις μέρες που ξημερώνουν. Η συνεργασία είναι αυτό που λείπει όπως και τα νέα πρόσωπα.

Πιστεύεις ότι είναι πρόθυμοι να «αγκαλιάσουν» κάτι καινούριο;

Φυσικά νομοτελειακά το παλιό και το παρωχημένο, οι αντιλήψεις του χθες θα δώσουν τη θέση τους στον αέρα και τις ιδέες του σήμερα. Ο κόσμος πάει μπροστά οι Έλληνες όσες δυσκολίες και να περάσουν είναι ένας λαός που ζητά την ελευθερία του και την προκοπή. Η τελευταία δεκαετία μας έβαλε αναγκαστικά μπροστά στον καθρέφτη. Όλοι γνωρίζουμε τι έφταιξε όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε και αυτό είναι ο κακός μας εαυτός, το βόλεμα και η διχόνοια η οποία μας χαρακτήριζε. Η μαγιά μας όμως είναι καλή, είμαστε ενθουσιώδης λαός, συναισθηματικός,ας  βάλουμε επιτέλους λίγο ψυχή και στην αυτοδιοίκηση. Κρίνοντας από τις νεότερες γενιές, θέλουμε να ακουστούν οι φωνές μας, να υπάρχει διαβούλευση και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας να έχουν συμμετοχή ανεξαιρέτως . Αυτό μέχρι τώρα δε συνέβαινε όλες οι αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες από τους ίδιους ανθρώπους με την πλειοψηφία να βρίσκεται στο περιθώριο επιδεικτικά.

Πηγή: gnomionline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *