Αθλητισμός  «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

Το ακατέργαστο «Διαμάντι» που ονομάζεται Αθλητισμός δεν έχει αξιοποιηθεί ώστε να προσφέρει έστω και τα ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη προς τους Ομίλους και τους Δημότες. Βάσει της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μπορεί να προβληθεί ως μία Αθλητική περιοχή, ένας Διεθνής πόλος έλξης για αθλητικές εκδηλώσεις και προετοιμασίες ομάδων. Με σωστή οργάνωση του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου, ο τομέας αυτός μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην περιοχή μας. Αφήνουμε την συντήρηση, ξεκινάμε την ανάπτυξη.

 • Αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και ανέγερση νέων κτιρίων όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν Διεθνείς αγώνες ή και προετοιμασίες ομάδων.
 • Επικοινωνία και συνεργασία με σωματεία για  συνδιοργάνωση Πανελληνίων και Διεθνών αναγνωρισμένων αγώνων.
 • Καταγραφή, ενεργοποίηση και αξιοποίηση των περιφερειακών γηπέδων.
 • Προώθηση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων για Οργάνωση νέων Hot αθλητικών αγώνων (π.χ. Red Bull Dadia Mountain Bike, ΑΥΡΑ canoe tournament κτλ).
 • Επιβράβευση όλων των αθλητών που διακρίθηκαν (1η, 2η και 3η θέση) στα Επίσημα Πρωταθλήματα εντός και εκτός Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε κίνητρο στα παιδιά  και ανταμείβουμε τους κόπους των  οικογενειών τους. Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν παλεύουν μόνοι τους αλλά είμαστε δίπλα τους.
 • Στενή συνεργασία και έμπρακτη στήριξη των ναυταθλητικών σωματείων του Δήμου. Τα θαλάσσια σπορ πρέπει να κυριαρχούν σε ένα Δήμο που έχει το προνόμιο να βρέχεται από την θάλασσα.
 • Προώθηση των «BEACH SPORTS» μέσω της δημιουργίας γηπέδων BEACH VOLLEY – BEACH HANDBALL – BEACH SOCCER στην Δημοτική Πλαζ, στο δημοτικό κάμπινγκ και στη Δυτική χερσαία ζώνη του Λιμένα. Στόχος η ψυχαγωγία των πολιτών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα αλλά και η διοργάνωση Πανελλήνιων και Βαλκανικών τουρνουά.
 • ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ : 175 παιδιά και οι οικογένειες τους αξίζει να βρουν τις κατάλληλες συνθήκες για να πραγματοποιήσουν το όνειρο για σπουδαίες διακρίσεις.
 • ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΙ: Μια χρυσή ιστορία που πρέπει να επαναληφθεί. Το οφείλουμε στους λαμπρούς Αλεξανδρουπολίτες που στο παρελθόν κατάφεραν να κάνουν την Αλεξανδρούπολη «Μάνα του Βόλλει».
 • Στέγαση των γηπέδων μπάσκετ και βολλει του «ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ» για την αποσυμφόρηση των υπολοίπων κλειστών προπονητικών χώρων κατά την χειμερινή περίοδο.
 • Συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και της τοπικές λέσχες Μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου για την διοργάνωση αγώνων. Λαμπρό παράδειγμα η εντυπωσιακή ανάπτυξη του σιρκουι καρτ PICK PATRAS.
 • Έμπρακτη και μετρήσιμη υποστήριξη των αθλητών AMEA που προβάλλουν διεθνώς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και προσφέρουν χαρά και υπερηφάνεια με τις νίκες και τις διακρίσεις τους.
 • Διοργάνωση τακτικών ποδηλατικών αθλητικών εκδηλώσεων που ενισχύουν την κουλτούρα της χρήσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητα.
 • Παροχή κάθε υλικοτεχνικής υποδομής στους Ναυταθλητικούς ομίλους που προβάλλουν διεθνώς τον Δήμο. Η ιστιοπλοΐα ωριμάζει τα παιδιά αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοκυριαρχία τους.
 • Αναβάθμιση του σκοπευτικού ομίλου και υποστήριξη των πολιτών που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στην σκοποβολή.

Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και βρίσκουμε λύσεις. Συγκέντρωση και ανάλυση πληροφοριών σχετικά με την άθληση και τον αθλητισμό.

Υποστηρίζουμε με συνεχή και ουσιαστικό διάλογο τα σωματεία και τους Συλλόγους. Στηρίζουμε το έργο και το οράμα τους.

Επιβράβευση Ηθική και υλικη αθλητών/ομίλων/ιδιωτών του Δήμου με προβολή και διάδοση της επιτυχίας. «Με την επιτυχία του αθλητή επιβραβεύεται και η επιτυχία του Δήμου».

Για να δούμε σωστά αποτελέσματα και να αναγνωριστεί ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης ως μία «Αθλητική πόλη» θα πρέπει να προβούμε στην:

 • καταγραφή Συλλόγων, αθλητών, εγκαταστάσεων και σχετικών εκδηλώσεων
  «Χωρίς πληροφορία δεν μπορείς να προγραμματίσεις το μέλλον»
 • Ενημέρωση προς τον πολίτη. Ο πολίτης θέλει πληροφορία για το που μπορεί να πάει ο ίδιος και το παιδί του να αθληθεί. Με την δημιουργία πλήρους καταλόγου Συλλόγων, και προβολή  των αθλητικών εκδηλώσεων που γίνονται στην περιοχή και των διακρίσεων των αθλητών.
 • Ενημέρωση προς τους Συλλόγους/Ομίλους. Ενημέρωση για την διαθεσιμότητα, τα έργα, την ανάπτυξη και την φροντίδα αθλητικών εγκαταστάσεων. Ενημέρωση επιδοτήσεων / διαγωνισμών κ.α.
 • Ενημέρωση προς τους επαγγελματίες. Αναλυτικός κατάλογος αναγκών όπου ο επαγγελματίας μπορεί να χορηγήσει κάποιο ποσό ή όλη τη δαπάνη με αντίστοιχη ανταποδοτική διαφήμιση. Επιβράβευση των top επαγγελματιών-χορηγων κάθε έτος, όσον αφορά τον Αθλητισμό τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
 • Οργάνωση και Εποπτεία. Τίποτα δεν μπορεί να πετύχει χωρίς οργάνωση. Οργανωμένο Τμήμα Αθλητισμού μέσα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με πλήρες οργανόγραμμα για άμεση λήψη αποφάσεων και καλύτερο συντονισμό δράσεων. Επιμερισμός ευθυνών.

Όλα τα προηγούμενα στοχεύουν σε μία καλύτερη διαχείριση πόρων και είσοδο στη νέα εποχή μέσω της  ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών.

Τίποτα λιγότερο από ένα μοναδικό «Sports BRAND» με ξεκάθαρη στρατηγική και μεσο-μακροχρόνιους στόχους.