Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρέπει να αποκτήσει σημαντική θέση στον ψηφιακό κόσμο.

Στελέχη της παράταξης μας “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ”¨,  με εξειδικευμένες γνώσεις και πίστη στις δυνατότητες της πληροφορικής και του Διαδικτύου, θα βάλουν τα θεμέλια για την δημιουργία του “e-Dimos” του ψηφιακού Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η καινοτομία και η τεχνολογία θα τεθούν στην υπηρεσία του Δημότη.

 

  1. Με πρότυπο γνωστές “έξυπνες πόλεις” του Πλανήτη θα επενδύσουμε στην βελτιστοποίηση των υπαρχουσών υποδομών σε οπτικές ίνες και φυσικά στην επέκταση τους σε όλο τον Δήμο,  με στόχο την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο με μεγάλες ταχύτητες. Αυτό θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα του Δήμου και θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τις υπηρεσίες, τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους και τους άνεργους καθώς  και όλους τους συμπολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην καθημερινότητα τους.
  2. Δημιουργία ηλεκτρονικού οδηγού για τους επισκέπτες και τους Δημότες που θα περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις, τα αξιοθέατα και τα επισκέψιμα σημεία του Δήμου, τις εκδηλώσεις και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία.
  3. Διάδοση της χρήσης QR code μέσω έξυπνης κάρτας για την περιήγηση στους ηλεκτρονικούς οδηγούς.
  4. Δημιουργία πλατφόρμας Δημοτικής WEBTV σε διασύνδεση με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με multimedia εφαρμογές για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία δημοτών και επισκεπτών με σύγχρονο οπτικοακουστικό περιεχόμενο.
  5. Δημιουργία εφαρμογής “Ασφαλής Δημότης” και δωρεάν παροχής της σε όλους μέσω των PLAY STORE & APPSTORE. Με την εφαρμογή “Ασφαλής Δημότης”, όταν υπάρξει κάποια έκτακτη ανάγκη τα μέλη της οικογένειας (παιδιά, φοιτητές, υπερήλικες) είναι διαρκώς σε επικοινωνία με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό.  Ταυτόχρονα υπάρχει ταχύτατη πρόσβαση σε υπηρεσίες άμεσης ανάγκης (Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κλπ).
  6. Δημιουργία εφαρμογής “ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ” και δωρεάν παροχή της σε όλους τους Δημότες. Με αυτήν την εφαρμογή όλοι οι Δημότες θα έχουν άμεση οπτικοακουστική επικοινωνία (sms, mail, photo, video, voice, call) με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για καταγγελίες, παράπονα, προτάσεις κλπ.
  7. Συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αλλά και άλλες πανεπιστημιακές σχολές πληροφορικής, ρομποτικής κλπ για την ανάπτυξη και άλλων καινοτόμων δράσεων.
  8. Μελέτη και εγκατάσταση έξυπνων φαναριών με online εποπτεία για την διευκόλυνση των πεζών αλλά και την κυκλοφοριακή αποφόρτιση.
  9. Στήριξη κάθε ευφυούς καινοτόμας επιχειρηματικής ιδέας από νέους Δημότες η κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις με παραχώρηση χώρων του Δήμου που βρίσκονται σε αχρησία.
  10. Η αξιοποίηση της ευρυζωνικότητας είναι κορυφαίας προτεραιότητας για την παράταξη μας. Θα δώσει διέξοδο και νέες σύγχρονες λύσεις σε όλους τους τομείς λειτουργίας του Δήμου (Καθαριότητα, Κυκλοφοριακό, Τουρισμός, Εκπαίδευση, Πρωτογενής τομέας, Κοινωνικές δομές κλπ).