“Όλες τις εποχές του χρόνου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης ο Πολιτισμός θα πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα μας με εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δρώμενα, εργαστήρια, σεμινάρια, επιδείξεις, προβολή της τοπικής παράδοσης, θρησκευτικές γιορτές, πανηγύρια, δράσεις σε σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους  κ.α”

“Κοινοτικό πνεύμα με συναίσθημα”

“Το συναίσθημα να γίνει συνείδηση και η συνείδηση πράξη.”

 1. Κεντρικός μας στόχος είναι η διαμόρφωση μιας νέας εικόνας και ταυτότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως “Ανοιχτός Δήμος με πολιτισμική ταυτότητα”
 2. Άξονας “ΤΟΠΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” Άμεση σύνδεση του Πολιτισμού με το Τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.
 3. Δημιουργία Συμβουλίου Εθελοντών.
 4. Δηµιουργία δικτύου των μουσείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με ανοιχτή πλατφόρμα για δυνατότητα επέκτασης του σε επίπεδο Θράκης για την προώθηση της εξωστρέφειας και της δυναμικής στοχευμένης προβολής τους εντός και εκτός συνόρων με σύγχρονα μέσα.
 5. Ανάπτυξη διαύλων άμεσης επικοινωνίας των μουσείων με τα σχολεία και τους μαθητές με σημαντικές δημιουργικές εκδηλώσεις
 6. Στρατηγική προβολής των μουσείων για να αποτελέσουν μία σοβαρή συνισταμένη της πολιτισμικής ταυτότητας που στοχεύουμε να διαμορφώσουμε για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
 7. Τα μουσεία μας πρέπει να “εκπέμπουν” ζωντάνια και όχι να είναι κλειστά κτίρια με χαμηλή έως και μηδενική επισκεψιμότητα.
 8. Καθιέρωση θεματικών εορτών γεύσεων για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε τριεθνές επίπεδο και με κέντρα αυτών των εκδηλώσεων την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρρες και την Τραιανούπολη.
 9. Δημιουργία άξονα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”. Δικτύωση των ωδείων (ιδιωτικών & Δημοτικών) με το μουσικό γυμνάσιο, τον σύλλογο μουσικών Δήμου Αλεξανδρούπολης για την καταγραφή όλων των μουσικών σχημάτων  που δημιουργούν στον Δήμο.
 10. Δημιουργία στούντιο ηχογραφήσεων για μουσικές παραγωγές επαγγελματικού επιπέδου.
 11. Ενδυνάμωση του Δημοτικού Ραδιοφώνου ως μέσο ανάδειξης όλων των μουσικών δραστηριοτήτων.
 12. Διάθεση ραδιοφωνικού χρόνου από το Δημοτικό ραδιόφωνο, σε όλα τα ενδιαφερόμενα μαθητικά συμβούλια για την δική τους ιδιαίτερη έκφραση.
 13. Δημιουργία Αγροτικού Μουσείου στην Δημοτική Ενότητα Φερών.
 14. Συντονισμός των δράσεων-εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων και συστηματική προβολή τους μέσω όλων των διαθέσιμων μέσων προβολής.
 15. Ψηφιοποίηση όλου του πολύτιμου διαθέσιμου αρχείου των συλλόγων, των μουσείων και κάθε άλλου πολιτιστικού φορέα για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 16. Δημιουργία θεματικού τομέα στις παιδικές κατασκηνώσεις με τίτλο “ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ” όπου θα υπάρχει διδακτική, βιωματική, δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε ευχάριστες δράσεις όπως το ψάρεμα, οι καλλιέργειες, το άρμεγμα κλπ
 17. Δημιουργία ράμπας skate και διοργάνωση διαγωνισμών και πρωταθλημάτων
 18. Στήριξη των αθλητικών σωµατείων με έντονη δραστηριότητα που κρατούν τα παιδιά και τους νέους µέσα στα γήπεδα, κοντά στον αθλητισμό και στον σωστό τρόπο ζωής.
 19. Καταγραφή, ενεργοποίηση και αξιοποίηση των περιφερειακών γηπέδων.
 20. Συνεργασία με φορείς παραγωγής πολιτισμού (π.χ. El Culture) για την αποτελεσματική συνύπαρξη της Παράδοσης και της Λαογραφίας, με τον Λαικό και  με τον σύγχρονο Πολιτισμό.
 21. Άξονας “ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΘΑΛΑΣΣΑ”.
 22. Αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας.
 23. Ενίσχυση όλων των σωματείων αλλά και των δράσεων που έχουν σχέση με το Θρακικό Πέλαγος (Ιστιοπλοία, κολύμπι, θαλάσσια σπορ)
 24. Στρατηγικό σχέδιο προσέλκυσης και ενθάρυνσης μεγάλων χορηγών μέσω σοβαρών και εμπεριστατωμένων προτάσεων για την χρηματοδότηση μεγάλων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
 25. Δημιουργια Ξενώνα φιλοξενίας σχολών καλων τεχνων. Φοιτητές που θα δημιουργούν σε μικρά εικαστικά πάρκα των πόλεων και των οικισμών.
 26. Την ημέρα της ποίησης και με την χορηγία μεγάλων επιχειρήσεων, θα φιλοξενούμε στον Δήμο μας αξιόλογους ποιητές από όλη την χώρα οι οποίοι θα απαγγέλουν σε πολλά σημεία συνάθροισης πολιτών (Καφέ, Σχολεία, Καταστήματα κ.α).