Η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2022, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό της υψηλής σημασίας του FSRU της Αλεξανδρούπολης είναι η παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου Charles Michel, του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας K. Petkov, του Προέδρου της Σερβίας Aleksandar Vučić, του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Dimitar Kovachevski, και του αποχωρούντα Πρέσβη των Η.Π.Α. Geoffrey Pyatt, νέου Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα ενέργειας στην Κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Πρόκειται για την υλοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης που έγινε ποτέ στα όρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και του νομού μας. Μια επένδυση που μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη σε διεθνή κόμβο ενέργειας και ασφάλειας για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη.

Ως δημοτική παράταξη, αλλά και σήμερα ως Δημοτική Αρχή, πιστοί στις αρχές, τις ιδέες μας και τις διακηρύξεις μας που ταυτίζονται με την ανάπτυξη, τις πρωτοπόρες ενέργειες και την εξέλιξη, πιστέψαμε στην επένδυση αυτή και την στηρίζουμε με κάθε τρόπο, όπως, υποστηρίζουμε σθεναρά και την αυστηρή τήρηση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, προσδοκώντας και τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Με την παρούσα επένδυση, η Αλεξανδρούπολη γίνεται σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και σημαντική πύλη ενέργειας για την Ευρώπη συμβάλλοντας στην ενεργειακή αυτάρκεια και αυτονομία.

Η χώρα μας εισέρχεται πλέον δυναμικά στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, ως αποτέλεσμα του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης.

102 χρόνια μετά, η Αλεξανδρούπολη καλωσορίζει και υποδέχεται τούτο το έργο… και πρωταγωνιστεί! Και όλοι εμείς ως κοινωνοί, προχωράμε μπροστά και διαμορφώνουμε ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *