Είναι μουσικός με συμμετοχή στο συγκρότημα ΙΝΚ που πλέον έχει ξεφύγει από τα Ελληνικά δεδομένα και απασχολεί την διεθνή μουσική σκηνή , αλλά είναι και δικηγόρος στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Χρήστος Τσάνταλης στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές θέλει να υπηρετήσει τον τόπο του και τους συνδημότες του , συμμετέχοντας στον συνδιασμό “Δήμος για όλους” του Γιάννη Ζαμπούκη.

Δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του θέσαμε για αυτήν την συμμετοχή του , αλλά και τους στόχους που βάζει:

Χρήστο Τσάνταλη στις εκλογές του Μαΐου με την παράταξη «Δήμος για όλους» και με τον Γιάννη Ζαμπούκη. Γιατί;

«Συμπαρατάχθηκα με τον Γιάννη Ζαμπούκη επειδή πρώτα από όλα τον γνωρίζω σαν άνθρωπο, είμαστε καλοί φίλοι και συνάδελφοι.

Τα δείγματα γραφής τα έχει δείξει στην κοινωνία μας ως επαγγελματίας και σε εμάς τους δικηγόρους ως πρόεδρος του Συλλόγου στον οποίο έχει δύο εξαιρετικές θητείες.

Είναι τελειομανής και θεωρώ πως έχει τις δυνατότητες και το όραμα να γίνει ο επόμενος δήμαρχος».

Αν σε ρωτούσα πιο είναι το αντικείμενο που θέλεις να ασχοληθείς πιο έντονα…

«Ως προς εμένα θεωρώ πως είμαι στην κατάλληλη ηλικία για να προσφέρω με τις γνώσεις μου όπου χρειαστεί.

Είναι γνωστή η ενασχόλησή μου με την μουσική και η αγάπη μου για την πόλη, όσα λιμάνια, όσους σταθμούς και θάλασσες και αν γύρισα η καρδιά μου ανήκει εδώ.

Οι τέχνες, ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι τομείς στους οποίους μπορώ να ανταπεξέλθω καλύτερα.

Στην παράταξη δημιουργήθηκαν ανάλογες ομάδες οι οποίες διαμορφώνουν κ το πρόγραμμά μας, δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όλα..δεν θα είχε νόημα άλλωστε».

Τι θα μπορούσε να γίνει για τον πολιτισμό.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι στους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και διεθνείς διοργανώσεις, το όραμά μου για τον πολιτισμό της πόλης έχει να κάνει με κάτι μεγάλο που θα  δώσει ταυτότητα και θα εδραιώσει τη δυναμική στα πρωτογενή μας πλεονεκτήματα. Είμαστε λιμάνι η δύναμή μας είναι η θάλασσα.

Δεν μας έλειψε ποτέ όμως η ποιότητα αλλά και η ιστορία, η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη καλλιτεχνικής δημιουργίας, ποίημα από μόνη της, βλέπω μια εσωστρέφεια τα τελευταία χρόνια.

Αν αρχίσω να απαριθμώ μέρη και όσα σκέφτομαι θα χρειαστώ πολύ από το χώρο σας. Ενδεικτικά να αναφέρω τα Λουτρά, τους Αγίους Θεοδώρους, την ανεκμετάλλευτη παραλία του Απαλού και φυσικά δράσεις σε κάποιο χώρο του λιμανιού της πόλης.

Φυσικά υπάρχουν και εκείνα τα κουφάρια στη βιομηχανική περιοχή Άβαντα που θα μπορούσαν να γίνουν κάτι.

Το αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και στις ιστορικές τοποθεσίες των Φερών, Τραϊανούπολης υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα σωστά προγράμματα, βούληση χρειάζεται».

Η μεγάλη σου αγάπη η μουσική;

«Για τους μουσικούς θα ήθελα να δω κάποια στιγμή το σπίτι του μουσικού, δημιουργία ενός χώρου στον οποίο θα γίνονται συνεργασίες, ηχογραφήσεις και αν είναι δυνατόν συναυλίες.

Μια κοινότητα δημιουργίας και τεχνών, μουσική σημαίνει πολιτισμός, είναι η παγκόσμια γλώσσα.

Πρέπει να αποτυπωθεί, σταματά τον χρόνο ίσως να νικά και τον θάνατο.

Όλες οι μεγάλες σκηνές παγκοσμίως δημιουργήθηκαν κάπως έτσι.

Με ομόνοια και εξωστρέφεια».

Τι λάθη έχει κάνει η παρούσα Δημοτική αρχή;

«Τα δείγματα της υπάρχουσας δημοτικής αρχής τα έχουμε βιώσει όλοι στο πετσί μας, νομίζω πως μας απομόνωσε περισσότερο από ποτέ.

Πέρα από έναν συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων δε νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερη συμπάθεια, αυτό αφουγκράζομαι και ακούω  από τους συμπολίτες μας.

Κούρασε όλος αυτός ο εγωισμός και ο ναρκισσισμός δε γίνεται σε τρεις προτάσεις να λες δέκα φορές εγώ..σημαίνει πως δεν κοίταξες ποτέ πραγματικά γύρω σου».

Μπορεί ο τουρισμός να αλλάξει την οικονομική πορεία αυτού του τόπου;

«Ως προς τον τουρισμό νομίζω πως έχουμε μεγαλύτερη τύχη με τις γειτονικές Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, όσο για τα καραβάνια των Ρώσων ακόμα έρχονται…»

Υπάρχει και θέμα ανανέωσης….

«Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν δεν θέλω να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή την πόλη και ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα.

Υπάρχει κόσμος που δεν έχει αποδείξει τίποτα απολύτως σε πραγματικές συνθήκες και στην πραγματική ζωή.

Δε γεννήθηκε κανείς πολιτικός, αυτό μας διέλυσε σαν κράτος και μας αλλοτρίωσε ως κοινωνία, οι διορισμένοι.

Υπάρχει μεγάλος θυμός και κυρίως στη νεολαία την οποία μπορώ να καταλάβω, βιώνουμε διαρκώς μια αδικία. Πρέπει να μπουν νέα πρόσωπα στον χώρο και στα κοινά.

Ότι δεν αλλάζει βαλτώνει.

Γνωρίζω πολλά ταλαντούχα και δημιουργικά άτομα που αν και δεν εγκατέλειψαν τη χώρα είναι πολύ μακριά από την πολιτική. Αυτό σημαίνει κάτι.

Οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη και επικρατεί απαξίωση, τους λόγους φυσικά τους ξέρουμε πολύ καλά όλοι.

Τα μνημόνια υπήρξαν καταλύτης, πιστεύω πως αν δεν μπει και τώρα νέος κόσμος, αν δεν αλλάξουν τα παλιά συνθήματα δεν υπάρχει σωτηρία.

Στην αντιπολίτευση λες συνήθως ότι θέλεις αυτό που μου αρέσει στην παράταξή μας είναι πως δεν τάζουμε όπως κάνανε οι προηγούμενοι.

Το ανέφικτο δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως τελειωμένη υπόθεση.

Πολλοί ζούνε στο δικό τους φανταστικό κόσμο, βλέπουν έργα πνοής και εργοτάξια, η πραγματικότητα είναι άλλη.

Αντί να λύσουν δημιουργούν προβλήματα».

Ανήκεις κάπου πολιτικά ή καλύτερα κομματικά;

«Δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό χώρο, ξέρω πολύ καλά πως δεν μου αρέσει ο φανατισμός τον οποίο θεωρώ ανοησία σε όλες τις μορφές του.

Μεγάλωσα σε μια δημοκρατική οικογένεια, μου έμαθαν να σέβομαι τους πάντες και κυρίως τον εαυτό μου.

Υπάρχουν πολλά αξιόλογα πρόσωπα τα οποία αναγκάζονται να ενδυθούν ότι τους επιβάλει ο κομματικός τους μηχανισμός.

Προτιμώ να βλέπω σφαιρικά τα πράγματα και να είμαι ειλικρινής.

Πως λοιπόν μπορεί να είναι ελπίδα και λύση κάτι που μας έχει φέρει έως εδώ.

Ο καθένας κάνει τον αγώνα του όπως νομίζει και όπως του αρμόζει, εγώ έμαθα να μιλώ ευθέως και να εννοώ όλα όσα λέω.

Μέσα από τον διάλογο γίνεται η ζύμωση των ιδεών και υπάρχει η ελπίδα, τα προσωποπαγή σχήματα αποτυγχάνουν, έχει αποδειχτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Με συγκινούσαν πάντα περισσότερο οι αγωνιστές δεν μου αρέσει ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία, οι καθημερινοί ήρωες είναι πραγματικοί οι λοιποί συνήθως εκμεταλλεύονται τους άθλους και τον κόπο τους.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση ευτυχώς μπορείς να επιλέξεις πρόσωπα που γνωρίζεις, ξέρεις από πού ξεκίνησαν και με τι χαρακτήρες έχεις να κάνεις».

Πηγή : faros-24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *