Ο Γιώργος Κιζιρίδης γεννήθηκε το 1985 στην Αλεξανδρούπολη.Κατάγεται από μία εκ των πρώτων προσφυγικών οικογενειών του Ποντιακού Ελληνισμού και από την Σαμοθράκη.Είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών από το ΑΠΘ με μεταπτυχιακό από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του ΠΑΜΑΚ.Είναι πτυχιούχος Νομικής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.Είναι μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Έβρου “ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ”.Σήμερα απασχολείται ως Α. Δικηγόρος. Ο Γιώργος Κιζιρίδης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Δήμος Για όλους – Πρώτα Εσύ” του Γιάννη Ζαμπούκη και απάντησε σε ερωτήσεις του alexpoli.gr.

1) Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινά;

Με τα κοινά δεν ασχολούμαι για πρώτη φορά και αν θέλετε είναι υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη να ασχολείται και να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις που αφορούν τη γειτονιά του, τους οικισμούς, τις δημοτικές ενότητες και τον κεντρικό αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης, εν γένει το κοινωνικό σύνολο που ζει και εργάζεται. Και αυτό ισχύει πρώτα με την ιδιότητα του απλού δημότη. Σε αυτό το πλαίσιο νοιώθω ώριμος και έτοιμος εφόσον οι συνδημότες μου με τιμήσουν και με επιλέξουν να τους εκπροσωπήσω στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, να συμμετέχω σαν δημοτικός σύμβουλος σε μια εξαιρετικά σημαντική -από κάθε άποψη- τετραετία για την Αλεξανδρούπολη, μια τετραετία που σαφώς θα καθορίσει το πού και πως θέλουμε να “βαδίσουμε”. Σε αυτή τη κορυφαία δημοκρατική στιγμή δηλώνω ενεργά παρών!

2) Γιατί επέλεξες το συνδυασμό του Γιάννη Ζαμπούκη;

Αισθάνθηκα από τη πρώτη στιγμή οτι στο συνδυασμό του Γιάννη Ζαμπόυκη σχηματίζεται μια ομάδα με διαφορετικά μεν χαρακτηριστικά αλλά σαφώς κοινό τόπο και στόχο. Η συμμετοχή εξαιρετικών συνεργατών από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, η διάθεση τους για προσφορά, το καθαρό τους βλέμμα, η κριτική τους σκέψη αποτελούν στοιχεία μιας νικηφόρας ομάδας. Και είναι εκείνα τα στοιχεία που πάνω από όλα συγκεντρώνει, συνθέτει και αναδεικνύει ένας νέος άνθρωπος, ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, ένας καταρτισμένος επιστήμονας, μια συγκροτημένη προσωπικότητα ο επικεφαλής μας, ο Γιάννης Ζαμπούκης. Και εδώ θέλω να τονίσω οτι ο Γιάννης Ζαμπούκης θα διαδραματίσει κορυφαίο ρόλο στο δήμο Αλεξανδρούπολης για πολλά χρόνια.

3) Ποια θεωρείς ότι είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα της Αλεξανδρούπολης;

Τα προβλήματα ξεκινούν και τελειώνουν σε όλα όσα επηρεάζουν την καθημερινότητα μας, μικρά ή μεγάλα. Ο καθένας μας θα ήθελε να ζει σε μια πόλη καθαρή, με ήπια και άνετη κυκλοφορία, με ίσες ευκαιρίες και ένα ευχάριστό περιβάλλον. Και ξέρετε, αυτά δεν είναι ζητήματα που αντιμετωπίζονται με μπαλώματα ή επιδερμικά αν θέλετε. Απαιτούν σύνθεση, οργάνωση, ιστορικές αναφορές και καθαρή ματιά στο μέλλον. Άλλα θα τονίσω ξανά ότι όλα ξεκινούν από τη δική μας συμπεριφορά ως δημότες.

4) Αν εκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος ποιος θα είναι ο πρώτος στόχος που θα θέσεις; 
Υπάρχουν μικροί και μεγάλοι στόχοι, βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι. Και να είστε σίγουρος οτι εάν βρεθώ μέσα από την τιμητική στήριξη των συνδημοτών μου στο Δημοτικό συμβούλιο ως εκλεγμένος σύμβουλος θα είμαι μέλος μια ομάδας με πρόγραμμα και σχέδιο αλλά δεν σκοπεύω να αποτελώ μια συμβατική φωνή. Συμπερασματικά οι μικροί και μεγάλοι στόχοι συνδιαμορφώνονται. Θα ήθελα να διατηρώ την επικοινωνία με τον κόσμο, να αφουγκράζομαι τις απόψεις του και τα προβλήματα του. Εάν επιμένετε σε κάτι πιο συγκεκριμένο θα ήθελα αφενός να βελτιωθεί η καθημερινότητα του δημότη της Αλεξανδρούπολης, αφετέρου να δω κάποια στιγμή ενοποιημένη αρμονικά τη πόλη με το θαλάσσιο της μέτωπο μέσα από ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την τουριστική, πολιτιστική και επενδυτική του αναβάθμιση. Θεωρώ ότι είναι το πιο δυνατό από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Τέλος ο τρόπος για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω είναι αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές να αρχίσουν διευρυμένες συναντήσεις με τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς του Δήμου μας, με τους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα και με τους επιχειρηματίες έτσι ώστε όχι απλά να κοινωνήσουμε το πρόγραμμα μας αλλά να χαράξουμε κοινή στρατηγική για την επόμενη ημέρα.

5) Πως φαντάζεσαι την Αλεξανδρούπολη της επόμενης δεκαετίας;

Ονειρεύομαι την Αλεξανδρούπολη που θα κρατήσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα της, τις γειτονιές της και θα αξιοποιήσει σωστά και έγκαιρα τις ευκαιρίες που της δίνονται. Με σαφώς περισσότερες ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα, φιλική στις επενδύσεις αλλά με όρο τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον!! Ονειρεύομαι την Αλεξανδρούπολη που θα προσελκύει όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών με αποκέντρωση των δράσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη του μεγάλου μας Δήμου όπως η Τραϊανούπολη και οι Φέρες, που θα αξιοποιήσει την τεχνολογική ανάπτυξη όπως συμβαίνει και σε άλλους επιτυχημένους Δήμους στην Ελλάδα. Ονειρεύομαι την Αλεξανδρούπολη που θα σέβεται τους δημότες, τα άτομα με αναπηρία που σήμερα ταλαιπωρούνται από τις υποβαθμισμένες δομές, τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες που αποτελούν την βαριά βιομηχανία του Δήμου μας, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς με τον στρατηγικό σχεδιασμό από κοινού διαρκών δράσεων και εκδηλώσεων, αλλά και μια Αλεξανδρούπολη που θα σέβεται τα ζώα όχι γιατί φοβάται τις ποινές του νόμου αλλά γιατί θα έχει αναπτύξει συνείδηση και αντίστοιχη παιδεία. Ονειρεύομαι την Αλεξανδρούπολη ως σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος και των Βαλκανίων τόσο για τους επισκέπτες της μα πάνω από όλα εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε εδώ.

6) Αν εκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος ποιος είναι ο τομέας που θεωρείς ότι μπορείς να βοηθήσεις περισσότερο;

Νιώθω έτοιμος να προσφέρω σε κάθε επίπεδο και τομέα δράσης εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, προσφέροντας τις γνώσεις μου αλλά καταθέτοντας και την πραγματική μου πρόθεση να ασχοληθώ με τα πολλά ανοικτά προβλήματα και μέτωπα που έχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, πάντα υπό το πλαίσιο της συνεργασίας και σύνθεσης με επικεφαλής τον αυριανό πιστεύω Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και μια δυνατή και ενδιαφέρουσα ομάδα συνδημοτών. Δεν σκοπεύω να υποσχεθώ το ελάχιστο αλλά να δεσμευτώ με το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, ότι θα προσπαθήσω ώστε τα κοινά μας όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.

7) Θα θέλαμε να μας πείτε με λίγες κωδικές λέξεις τα βασικά προτερήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στα οποία η παράταξη σας θα δώσει προτεραιότητα ώστε να αξιοποιηθούν

Η Αλεξανδρούπολη, δεν είναι ένας Δήμος που θα μπορούσε εύκολα κανείς να περιγράψει με απλές κωδικές λέξεις. Η Αλεξανδρούπολη όμως είναι ο τόπος μας, ο κάθε άνθρωπος της με το χαμόγελο στα χείλη, οι γειτονιές της, η καθημερινή επικοινωνία με τους συνδημότες, η Τραϊανούπολη, οι Φέρες, οι πολλοί και σπουδαίοι οικισμοί της. Η Αλεξανδρούπολη είναι η Θάλασσα, ο Τουρισμός, η Ανάπτυξη, η Ποιότητα Ζωής, το Περιβάλλον, η Πολιτιστική της Κληρονομιά, οι Υποδομές της, οι Επιχειρηματίες που καθημερινά παλεύουν και αγωνιούν έχοντας από μόνοι τους καταστήσει τον Δήμο μας ελκυστικό όσο μπορεί, οι Αγρότες οι Κτηνοτρόφοι και οι Αλιείς μας που καθημερινά δίνουν μάχη μόνοι τους για να διατηρούν τον πρωτογενή τομέα ζωντανό, η σχέση και επικοινωνία με την πανέμορφη Σαμοθράκη, η χωροταξική θέση της, το λιμάνι μας, η Παναγία η Κοσμοσώτειρα, τα Λουτρά της Τραϊανούπολης, το Δάσος της Δαδιάς, ο Φάρος μας, ο σεβασμός στα ζώα και στους ήρωες – ανθρώπους που καθημερινά προσφέρουν ανιδιοτελώς στην προστασία τους. Η Αλεξανδρούπολη είναι όλα αυτά και άλλα πολλά που για να βελτιωθούν και να αξιοποιηθούν πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί όχι στα λόγια αλλά στα έργα!!!

Πηγή: alexpoli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *