Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νίψα του Δήμου Αλεξανδρούπολης το 1988. Είναι Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Ο Ματθαίος Αντωνιάδης από την εφηβική ηλικία ασχολείται με την κατασκευή παραδοσιακών οργάνων, με τα πολιτιστικά δρώμενα και την ποντιακή μουσική ως  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας.  Από το 2013 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου.

Είναι μέλος του Δ.Σ.  του ΣΠΟΣ Α.ΜΑ.Θ  της Π.Ο.Ε (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος) και μέλος του Δ.Σ της  Ε.ΠΟ.Φ.Ε (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου). Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Ματθαίος Αντωνιάδης είναι υποψήφιος με την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη, Δήμος Για Όλους Πρώτα Εσύ και απαντά σε ερωτήσεις του alexpoli.gr.

  • Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Με τα κοινά ασχολούμαι από 18 χρονών  στο χωριό μου την Νίψα ως μέλος του Πολιτιστικού συλλόγου. Από το 2013 οι συγχωριανοί μου με τίμησαν και μου εμπιστεύονται την Προεδρία του Συλλόγου. Αυτό που με ώθησε να ενεργοποιηθώ στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης,  είναι  η αγάπη μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Νιψα. Ο 2ος λόγος είναι η πεποίθηση μου πως  αν ως πολίτες  παραμείνουμε αδρανείς, η κοινωνία μας θα παραμείνει στάσιμη και σταδιακά θα αρχίσει η υποανάπτυξη της. Είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας και θέλω να συμμετέχω στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μου και την οικογένεια μου.

  • Γιατί επιλέξατε  το συνδυασμό του Γιάννη Ζαμπούκη;

Πέρυσι ανταποκρίθηκα θετικά στην τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε ο Γιάννης Ζαμπούκης. Ο βασικός λόγος ήταν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του, η κοινωνική και η επαγγελματική του πορεία, η δίψα του για δημιουργία  και γενικότερα οι αρχές του που συμπίπτουν με τις δικές μου.

  • Ποια θεωρείτε ότι είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου  Αλεξανδρούπολης;

Ένας μεγάλος Δήμος πληθυσμιακά και γεωγραφικά όπως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης,  σίγουρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που ζητούν λύση. Τα 3 που μου ζητάτε να αναφέρω είναι: 1. Η εγκατάλειψη των οικισμών και η στασιμότητα σε ότι αφορά την ανάπτυξη τους.   2.  Η καθαριότητα.    3.   Η κυκλοφοριακή ασφυξία στον αστικό ιστό

  • Αν εκλεγείτε  ποιος θα είναι ο πρώτος στόχος που θα θέσετε;

Ο 1ος και κεντρικός στόχος μου θα είναι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών του χωριού μου που θα κάνουν ποιοτικότερη την ζωή των συγχωριανών μου. Η ύδρευση, οι δρόμοι, το πράσινο,  η αγροτική οδοποιία, η πολιτιστική δραστηριότητα είναι ενδεικτικά κάποια από τα θέματα που θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε.

  • Πως φαντάζεστε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης της επόμενης δεκαετίας;

Τον φαντάζομαι ένα Δήμο “έξυπνο”, καθαρό, πράσινο,  ανθρώπινο, πρωτοποριακό, προσαρμοσμένο στην σύγχρονη εποχή.

  • Θα θέλαμε να μας πείτε με λίγες κωδικές λέξεις τα βασικά προτερήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στα οποία η παράταξη σας θα δώσει προτεραιότητα ώστε να αξιοποιηθούν.

Η Θάλασσα! Το Δέλτα του Έβρου! Ο Αθλητισμός! Ο εναλλακτικός τουρισμός! Ο Πολιτισμός!

Πηγή: alexpoli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *